Elvis goes to church - 6. april

Et band fra Gudbrandsdal, ispedd en Frolending, kommer med Elvis til Froland Menighetssenter og Gjerstad kirke, første helga i april.

I 2015 og 2016 reiste Ole J. & The Kingsmen rundt med en musikalsk forestilling som tok for seg Elvis sitt liv og musikk. Det ble en dundrende suksess, og en stor opplevelse for hele bandet. Likevel var den opprinnelige ideen med prosjektet The Kingsmen, å gjøre en kirkekonsert med Elvis sine religiøse låter. Så i august 2017 tok de med seg Elvis og ruslet til kirka. Nå har faktisk 1900 mennesker i Gudbrandsdal opplevd konserten! Så endelig tar de turen til Sørlandet og gjør et forsøk på menighetshuset i Froland lørdag 6.april og i Gjerstad kirke søndag 7.april.

«Hvis ikke Elvis-navnet selger billetter, satser vi alt på at folk støtter opp om den eneste Sørlendingen og Frolendingen i bandet, Vidar Hoel», smiler bandets overhode Ole Jonny Bekkemellem. Han fortsetter med å fortelle at nervene står i høyspenn når de nå skal reise skrekkelig langt fra trygge Gudbrandsdal og ned til bibelbeltet hvor svært få Gudbrandsdøler har satt sin fot.

I Elvis-universet finner vi en hel bunke musikalske godbiter som sogner til det religiøse. Blant annet så er det i kategorien gospel Elvis sine eneste Grammy-belønna innspillinger finnes. Elvis selv var en kar som var på stadig leting etter å finne seg selv rent spirituelt, og han var veldig opptatt av religion og livssyn helt til det siste. Elvis havnet også i smeltedigelen Memphis, som var et overflødighetshorn av impulser for en ung mann. Jazz, blues, country og gospel. Alt kom sammen her. Den svarte spiritual-musikken møtte amerikansk tradisjonsmusikk, desperasjonen fra bluesbarene og grenseløsheten i jazzen. Dette medførte også at den religiøse musikken, ironisk nok, var en viktig inspirasjonskilde i dannelsen av rock’n roll.

Dette er en lettbeint musikalsk reise. Dere vil få servert det vi mener er de flotteste låtene fra gospelkatalogen til Elvis, sammenbundet med tullprat, alvor, små historier og anekdoter. Låtmaterialet spenner fra myke «There’ll Be Peace In The Valley», mer rocka «Swing Down, Sweet Chariot», eller grandiose «How Great Thou Art». Alt gjort Elvis-style, uten å prøve å etterligne ham nevneverdig.

Konsertens varighet er ca 1 t 20 min.

Billetter selges på tikkio.com

Hvem er Ole J. & The Kingsmen?

Ole Jonny Bekkemellem

Er bandets Elvis-guru og vokalist/gitarist. Som 11-/12-åring var han kjent som Heidals-Elvis, og ga til og med ut plate med dette.

Etterhvert ble Elvis erstattet med andre utfordringer, og Ole Jonny er i dag å finne som låtskriver og bandmedlem i countryrockbandet VON.

Han har flere plateutgivelser bak seg. Bl.a. 4 med VON, og 3 med folkemusikk/rock/klassisk-bandene Diktarplager og Rimrose. Har også bidratt på flere andre plater som studiomusiker. I tillegg har han jobbet tett med ungdomsmusikalene i Gudbrandsdalen, der han har vært kapellmester og musiker gjennom en årrekke.

Vidar Hoel

En Frolending i Gudbrandsdal! De er det ikke mange av!

Vidar er Organisten i Sel, en stilling han har vært å finne i over 20 år.

Han driver Rondane Gospelkor, og har, sammen med Bekkemellem, vært svært aktiv i ungdomsmusikalene i Gudbrandsdalen som både musiker, kapellmester og korinstruktør. Hvert år har Vågå Kulturkontor en novemberkonsert med Vidar sentralt ved pianoet og han får da spille for kjente artister som Frode Alnæs, Hanne Sørvaag, Jonas Fjeld og Jørn Hoel. For å nevne en glede han har i livet og skryter mye av.

Morten Graff

Morten er lærer i det sivile, med musikk som en av sine fagfelt. Han er, og har vært, dirigent i flere korps i Nord-Gudbrandsdalen. Morten sitt fagfelt i dette forumet er gitar. Med lang fartstid fra band som f.eks Nashville Express og Baksia. Han har også hatt det musikalske ansvaret for revyer og andre forestillinger.

Henning Grindstuen

Henning er regnskapsfører i det daglige, og trakterer bass i The Kingsmen. Han har bakgrunn i country og folkemusikk, og er en svært ettertraktet mann i disse kretser.

Ellers er Henning også å finne som bassist ved revyer og forestillinger rundt omkring.

Ole Erik Bjørnstadhaugen

Ole Erik, kommer fra Kongsvinger, har pedagogisk utdannelse, og har vært rektor ved barne- og ungdomsskole, før han byttet beite og ble reiselivssjef i Nasjonalparkriket. Som musiker er han svært dreven bak trommene, og har bidratt på flere album. Han har, i likhet med Graff, også traktert taktstokken i korps. Ole Erik er aktiv i flere band. Blant annet har han hatt suksess med Queen-tributebandet Supersonic.

Sammen blir dette en dynamisk gruppe mennesker, som bringer liv til Elvis sin musikk i «Elvis Goes To Church»

Her er en liten smakebit fra showet (kopier og lim inn i adressefeltet, eller søk på Elvis Goes To Church på YouTube):